recordbrekers pannenkoekentoren

In januari 2018 begonnen we met het project 'De Recorbrekers'. Via de burgerbegroting van het district Antwerpen (klik hier voor meer info) kregen we subsidies om een jaar lang met onze jongeren aan de slag te gaan. Jongeren in armoede (vanaf 15 jaar) gaan gekke uitdagingen aan en proberen zoveel mogelijk records op hun naam te zetten. Het project wordt uitgewerkt door de jongeren zelf, van idee tot uitvoering.
Ze steken zelf de handen uit de mouwen. Door record na record te breken leren ze zowel samenwerken als zelfstandig werken. Inzet, doorzettings- en ondernemingsvermogen zullen nodig zijn om de uitdagingen tot een goed eind te brengen. Doorheen het proces kan je De Recordbrekers! volgen via een Facebookpagina. Tot slot brengen we alles samen in ons eigen Antwerp Book of Records!
We dagen ook andere, verschillende jongerengroepen en jeugdwerkingen uit district Antwerpen uit om records te breken. Door samen records te breken leren verschillende jongeren elkaar beter kennen. Zo kan dit een project worden van alle Antwerpse jongeren. De jongeren kozen zelf de invulling van het project en kozen er voor om 5 Antwerpse records te breken: de hoogste pannenkoekentoren, de hoogste overnachting, een levende sjoelbak, het langste frietbakje en het meeste vliegertjes die simultaan in de lucht hangen. Doorheen 2018 komen de jongen tweewekelijks samen om alles voor te bereiden en in elkaar te steken. Ontspanning wordt hierbij zeker niet vergeten!

 

 eerste recordpoging: de pannenkoekentoren

Op 1 mei probeerden de jongeren hun eerste record te verbreken: de hoogste pannenkoekentoren. Dit was geen simpele uitdaging, want ze gingen onmiddellijk voor het wereldrecord en dit is wel 1 meter en 2 centimeter hoog! In zo'n hoge toren kruipeb veel pannenkoeken dus stonden de jongeren al vroeg in de ochtend te bakken. De sfeer zat er al direct in en ook het goede weer maakte dit alleen maar beter. In de namiddag was het tijd om te beginnen stapelen. Na maandenlang na te denken over stapeltechnieken, samenstelling van het deeg voor een stevige pannenkoek was het de moment om het denken in de praktijk om te zetten! 

 

Pannekoekentoren

 

Een deurwaarder van het kantoor Modero was aanwezig om het officieel te maken: een record behaal je niet zo maar! Hoewel de inzet, steun van het aanezige publiek en het enthousiasme groot waren, was dit niet voldoende om het record te verbreken. We behaalden een hoogte van 69 centimeter wat ook al niet te onderschatten is! Nadien hielden de jongeren een heus pannenkoekenfeest waar alle gezinnen van de werking, maar ook buurtbewoners konden genieten van een verse pannenkoek. Er werd zelfs een eetwedstrijd gehouden. Het was een geslaagde dag en wij kijken al uit naar het volgende record! 

 Pannekoekentoren2

 

 tweede recordpoging: levensgrote sjoelbak

Op 31 augustus waren de jongeren klaar om hun tweede record te verbreken. Dat van de levensgrote sjoelbak! In Park Spoor Oost bouwden we samen met Studio Kuurjeus (klik hier voor meer info) een levensgrote sjoelbak. Het resultaat mocht er zijn! We maakten er een toffe namiddag van, met veel plezier en snelheid.

 

sjoelbak

 

 sjoelbak 2

 

 

sjoelbak 3

 

  sjoelbak 4

sjoelbak 5

Go to top